Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

halka, Konditionsträning, Löpning, Merrell, pulsmätare, Träning, träningsdagbok, vinter

En kvällsrunda med Mustasch i nysnön

Har inte blivit så mycket löpning på sista veckorna på grund av förkylningen så jag gick ut lugnt idag. Eftersom det bara var några få minusgrader och mycket nysnö på vägarna valde jag mina Merrell TrueGlove som visat sig hålla ute snön bäst av mina “barfotaskor”. Som extra peppning testade jag att lyssna på lite musik i iphonen idag. När jag rundade parkeringen efter femtio meter halkade jag till i den packade snön, men hittade balansen och gjorde ingen vurpa. Trippade lite extra försiktigt efter det några hundra meter, men sen fick jag fart på benen av Mustaschs riviga låt Challenger. Rundan jag sprang idag har en del backar och det syntes tydligt i hastighetskurvan. I uppförsluten gick det i 5:30 tempo eller ännu långsammare och i nerförsbacke ned mot 4 blankt. Fick springa och fräsa snor ur näsan titt som tätt, men steget kändes bra och de sista två av dagens fyra kilometrar avverkades i 4:45 och 4:55 fart. Hade lite strul med att få Runmeter att stanna så den sista kilometern gick nog minst 10 sekunder snabbare. Störig bugg som jag hoppas apputvecklarna rättar till nästa version. Visst sänkte snön tempot idag, men den hindrade cyklisterna mer än mig. Inte mycket att yvas över tempomässigt, men det är alltid en liten egokick att springa förbi de som cyklar. Pulsmätaren noterade snittpuls 162 och maxpuls 174 idag.

Kommentera

Tema av Anders Norén