Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Konditionsträning, Löpning, New Balance MT00, pulsmätare, Runmeter, Träning, träningsdagbok, vinter

Straffrunda!

Det finns en nisch på marknaden som är ledig. Det finns nämligen så vitt jag vet inga dubbade löparskor med zero heel drop. Det närmaste man kan hitta är så kallade trail running skor. Det vill säga skor med lite kraftigare mönster i sulan. Jag beställde för ett tag sedan hem ett par New Balance MT00 från England för att se om deras annorlunda sula skulle bita på vinterhalkan. Skorna kom hem igår så när jag skjutsade iväg sonen till fotbollsträningen passade jag på att hämta ut paketet från Ica för att ta en testrunda, men det gick åt h-vete med det. Efter hans träning åt vi spagetti och proppmätt somnade jag i TVsoffan klockan 20! Att somna så tidigt ställer till med kaos i mitt system för då vaknar jag upp klockan 24 med nackspärr och sen går det knappt att somna om. Var uppe igen klockan 5. Gick på toa och läste om Patrik Järbyn i facktidningen. Varför beter sig svenska specialförbund så korkat? Man borde vara jäkla glada för en kille som krigar på runt topp 20 och alltid vill ställa upp i blågult. Se på hockeyn där NHLdivorna inte ens vill åka till VM. Blev så förbannad att jag drog på mig de nya New Balance MT00 och sprang några kilometer nyss. Lite småarg sprang jag på 4:48 min/km i snitt och snabbaste på 4:14. Pulsbandet halkade ner och sladdrade runt magen. Så siffran maxpuls 191 skriver jag in som felmätning. Såg att termometern visade -11 när jag kom hem, det kände jag inte ens av. Tack Patrik Järbyn! 😉 Hur var väggreppet då? Jovars, på packad snö funkade skorna bra, på is återstår att se.

Kommentera

Tema av Anders Norén