Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

dubbning av skor, halka, Konditionsträning, Löpning, Träning, träningsdagbok, vinter

Sprang så gruset yrde ikväll

Det här har varit en urusel träningsvecka för mig. Enda motionen har bestått av att bredspackla sonens rum på kvällarna. Promenerade till jobbet idag, och det var isigt och halt. Så jag kunde inte motstå utmaningen att springa en runda ikväll i mina “grusade” Vibram Speed för att se om de skulle funka. Till min besvikelse hade fjärrvärmerören under cykelvägen smält bort mycket av isen medan jag åt middag. Det kändes som att de första 500 meterna på mer eller mindre bar asfalt gick hårt åt mitt pålimmade grus, men jag ville inte stanna och inspektera och riskera att komma ur rytmen. Efter en knapp kilometer kom jag till elljuspåret. Där var det lite packad snö och is över gruset och då kände jag att jag hade en del av gruset kvar. Greppet var riktigt bra. Det flöt på fint hela varvet(2km). Sen knatade jag hem och väl hemma inspekterade jag resultatet. Mitt under framfoten har nog 90% av mina “grusdubbar” nötts bort. På de yttersta centimeterna vid kanterna av sulan finns däremot ungefär 80% kvar. Så testet gav mixat resultat. Så länge gruset satt på var det riktigt bra, men bara 4 kilometer är lite för snabbt slitage. Till nästa runda ska jag prova att sätta på halktejp mitt under trampdynan och se hur väl det sitter kvar. Funkar inte det får jag överväga att köpa ett var dubbade löparskor med minsta möjliga heeldrop och då lutar det åt Icebug OLX eller VJ Bold som ligger på 4-5 mm heeldrop. Låter inte så mycket, men det kanske också är för mycket för mig som är van vid noll nu.

Dagens tempo ökade från första tvehågsna 5:30 till avslutande 4:30(som gav lätt känning i knät).

Kommentera

Tema av Anders Norén