Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

halka, Löpning, pulsmätare, Träning, träningsdagbok, vinter

Sex något halkiga kilometer

Såg att termometern visade -3 grader när jag snörade på mig mina Vibram idag. Så jag tog på mig löparvantarna idag.  Var lite öm i höger häl från första steget. Antagligen har det orsakats av att jag gått runt i foppatofflor och bredspacklat väggar ett par dagar. Första kilometern kändes lika tung och oinspirerad som mina två senaste tennispass, hälen ömmade, men tempot var ändå 5:04. När jag kom ner mot sjön insåg jag att det är tjäle i marken för det var inte alls skönt att springa på frusen makadam. Nere vid sjön var det även lite isigt så jag tappade rytmen lite och andra och tredje kilometern gick på 5:10. Vände  och sprang samma väg hem. Nu hade jag blivit varm(för varm om händerna igen) och lite säkrare i steget. Ömheten i hälen var helt borta så jag höjde farten lite. Sista biten gick på 4:35(puls 177), men kändes helt ok.

Fick nyss veta att det ska spelas turnering  i tennishallen på torsdag. Sammanfaller perfekt med min motivationssvacka. Löpning och lite tennis från läktaren kanske väcker spelsuget.

Kommentera

Tema av Anders Norén