Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

App, Löpning, Runmeter, Träning, träningsdagbok

Kallt om tårna på årets första runda

Benhinnorna kändes friska när jag vaknade idag så jag tog på mig löparkitet. Termometern visade +1 grad och det småregnade. Efter cirka en kilometers försiktig jogg i gegga och pölar hade vattnet trängt in i mina Vibram Speed och kylan nöp i de minsta tårna. Tänkte på mitt nyårslöfte att lyssna på kroppen och var på vippen att vända om när blodcirkulationen kom igång. Fortsatte sen med att löpa extra mjukt idag(5:30 tempo) för att inte stressa benhinnorna. Efter fyra kilometer utan minsta känning tittade jag ner på Iphonen och såg att jag hade puls 168. Eftersom allt kändes bra och jag hade hade två kilometer kvar hem kom jag att tänka på att jag läst att man kan mäta sin maxpuls om man först håller normaltempo en längre stund och sen ligger på gränsen till sitt max några minuter och avslutar med att ge allt man kan på slutet, gärna i en uppförsbacke. Sista biten hem råkar vara cirka 200 meter i ganska brant uppförsbacke. Så jag ökade tempot på sista kilometrarna till 4:40, 4:17 och avslutade med att rusa uppför backen på max och rasa in i hallen. Hade inte ett uns mer att ge idag. Efter analys av mätdatat skriver jag min nuvarande maxpuls till 191 slag/minut.

Kommentera

Tema av Anders Norén