Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

barfotalöpning, löparskor, Merrell, Träningskläder

Nya dojjor!

Gradvis har jag börjat misstrivas mer och mer i vanliga gympaskor. Springer aldrig i något annat än mina Vibram Fivefingers, men de delade tårna drar till sig för mycket frågor om jag har dem på jobbet. I specialbutiken Fotkultur nere i Malmö hittade jag en bra kompromiss-sko. Merrell trailglove heter den och har barfotakänsla, men inte delade tår. De är nästan precis lika sköna som mina Vibram och ser inte “mysko” ut så de kommer jag nog att ha till det mesta, kanske även tennis nån gång.

Hemligheten med Merrells TrailGlove skor visar sig om man vänder upp sulan. Då ser man att det är en Vibramsula som mycket påminner om Fivefingers Trek. Den är ganska rejält mönstrad under tårna och mera slät längre bak. Den är 3 millimeter tunn och formad efter foten. Det känns direkt när man tar den på sig att det i grunden är en så kallad barfotasko där tanken är att låta foten känna steget så naturligt som möjligt. Den sitter som en strumpa och ändrar ingenting förutom att skydda lite mot kyla och vassa saker man kan trampa på.

Kommentera

Tema av Anders Norén