Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

App, Löpning, pulsmätare, Tester och åsikter om prylar för löpning, Träning, träningsdagbok

Wahoo

I år hittade jag en pulsmätare till Iphone under granen. Prylen heter Wahoo Run Set I. Det är ett kit som består av ett elastiskt band med elektroder och en sändare som man fäster runt midjan och en så kallad dongle som man pluggar in i sin Iphone. Givetvis kunde jag inte låta bli att ge mig ut och testa den med en gång. Det första jag noterade är att Wahoon är mycket beroende på vilken app man använder. Vissa visar bara en siffra, andra visar vilken arbetszon man ligger i, ritar kurvor med mera. Så jag sprang, kollade resultatet, bytte app, sprang, kollade igen och så vidare. En sak som jag noterade då är att att man är tvungen att avinstallera Wahoon från en app för att kunna starta den med en annan. Kändes lite mysko, men Wahoos support svarade att det ska vara så. Supporten måste verkligen få tummen upp som svarar på frågor på juldagen! Dagens test bestod av promenad, löpning och intervaller. Jag avverkade ungefär en halvmil allt som allt innan höger benhinna gjorde sig allt för påträngande. Även min hustru bidrog med en löprunda. Till slut konstaterade jag att ämnet kräver en noggrannare utredning så jag planerar att köra igenom alla de appar som jag har nu och göra ett jämförande test. Blir det vettigt så jag lägger upp resultaten här på bloggen. Apparna som jag planerar att testa är Funbeat, RunKeeper, Runmeter, PedometerGPS och iMapMyRUN. Tar gärna emot tips om det finns fler som kan vara värda att testa.

Kommentera

Tema av Anders Norén