Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

benhinneinflammation, Löpning, pulsklocka, träningsdagbok

Pulstest

Har varit nyfiken på vad jag har för puls när jag är ute och springer. Fick låna en pulsklocka av en polare(han gillade den inte så han har haft den i sin garderob ett par år) och tog ett litet testvarv med den efter lunch. Hade tänkt springa lite längre men fick tidigt lite känning i högerbenhinna och avslutade efter tre kilometer. Höll mitt vanliga  femminuterstempo och enligt pulsklockan pendlade pulsen mellan 155 och 165 slag per minut. Gjorde en liten spurt sista 400 meterna och fick upp pulsen i 178.  La mig till ro på rygg sen och fick ner pulsen i 54 så nu vet jag min vilopuls och min arbetspuls, max får jag ta reda senare. Att mäta max kräver en hel del slit. Så eventuellt låter jag det vara tills jag skaffar mig en egen pulsmätare som jag kan synka med appen runmeter så jag även kan få en graf som relaterar till banprofil och annat i löpspåret.

Kommentera

Tema av Anders Norén