Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Löpning, Träningskläder, Vibram FiveFingers, vinter

Sista pusselbitarna på plats inför vinterns löpning

När det var snö och is för ett tag sedan fick jag lite problem. Som den materielgubbe jag är så har jag nu hittat prylarna som ska lösa vinterproblemen. Det största problemet var att jag tappade fotfästet med mina Vibram Speed. Jag gick runt lite som den gamle Balthazar och grubblade. Att dubba dem skulle inte gå eftersom sulan är 3 mm tjock. Att byta till andra skor är otänkbart. Men så kom jag på det! Fästet var ju bra där det var grusat, så varför inte grusa skorna. Sagt och gjort, jag silade fram lite lagom smågrus och limmade på sulorna. Ska bli mycket intressant att se hur bra det sitter kvar, men so what om det bara håller en enda runda. Grus och lim är rätt billigt så det går ju att klistra på mer om det skulle ramla av.

Det andra problemet var att jag tyckte det var för kallt utan mössa och för varmt med vintermössa. Lösningen blir ett pannband, då slipper jag frysa i pannan och om öronen och får lite ventilation i håret. Har testat det redan ett par rundor och det känns mycket bra i temperaturer runt noll grader.

Det tredje problemet, ett riktigt ilandsproblem, var att det är för kallt att springa utan vantar och att jag inte kunde hantera iphonen med vantar på. Hade inte tänkte göra nåt åt det egentligen, men när jag köpte pannbandet så hängde det ett par löparvantar med e-tip på kroken bredvid som gjorde mig nyfiken. E-tip är någon slags folie på fingertopparna som gör att man kan klicka på smartphones. Dyra, men de funkar faktiskt med iphonen. Smarta vantar!

Så nu är jag utrustad för att fortsätta springa i vinter och skulle det blir för mycket snö kan jag ju alltid ta fram skidorna. Skam den som ger sig.

Kommentera

Tema av Anders Norén