Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

asfalt, Löpning, Skaderehabilitering, Träning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers

45 minuter i mörker

Tog på mig mina Vibram och gav mig ut på en liten löprunda klockan 20:30. Redan när jag sprungit 200 meter in i skogen insåg jag att jag inte hade en chans att se stenar och rötter. Nu är det alltså höst. Så jag fick ändra min rutt till en med lite belysning. Av den nya rundan lärde jag mig att det är 4km från mitt hus till vattentorget och att hela rundan runt växjösjön och hem är 8,2km. Första 3 km kändes fint, sen fick jag lite känning i höger knä och skenben. Första 4km gick på 22 minuter. Följande två var jobbiga på alla sätt och GPSen visade 6,2km och 37 min när jag passerade Södrahuset. På cykelvägen vid 7km blev jag passerad och hånad av en granne på cykel. Kändes lite lagom orättvist. Med ungefär 500meter hem till huset kände jag mig ganska pigg igen och träffade på nästa granne på cykel med gitarr på ryggen. Då flög fan i mig och jag spurtade jämnsides hem. 45 minuter för 8,2km är ju inte nåt vidare imponerande, men det känns bra att jag återhämtade mig nästan direkt trots slutspurten. Noll hälproblem nu. Ska bli intressant att se hur det känns när jag stiger upp i morgon.

Kommentera

Tema av Anders Norén