Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Kullamannen 22km dödens zon, Löparlopp, Mental träning, Stockholm Marathon

Kullamannen och Stockholm marathon 2021

Efter ett segt trampande i mörker och tomhet ryckte jag upp mig idag. 2021 ska bli ett mycket bättre år. Nu har jag anmält mig till Kullamannen 22km dödens zon och Stockholm marathon. Inte fan kan det stoppas av Corona ett år till?

Kändes härligt att satsa mot nya mål. I ungefär 2 minuter. Sen vaknade förnuftet och undrade vad jag hade gjort. Var det inte jag som låg och kippade efter luft som en brax på land efter Stockholms maran 2019? Jo, det var ju jag fick jag erkänna för mig själv. Och det var ju jäkligt plågsamt att låsa upp ryggen i sjukvårdstältet väl? Jo, det var inte mysigt. Lovade du inte oss att aldrig mer springa en mara? Nä, det gjorde jag inte. Jag tänkte bara för mig själv att det här tror jag inte att jag gör om. Nu har jag ändrat mig. Nu vet jag ju hur det går till så jag vet vad jag ska förbättra.

Ok, Stockholmsmaran fixar vi väl om vi måste suckade förnuftet inombords och undrade varför i hela friden jag anmält den här kroppen som har besvär med att fixa 10 km knepig trail på hemmaplan till 22 km trail på bortaplan som kallas dödens zon. Löparjaget svarade soffpotatisjaget att skåne inte precis är alperna så så himla farligt mycket uppför kan det inte vara och småland är ju känt som stenigast i landet så det kan inte vara stenigare heller. Men det är ju dubbelt så långt i skogen också gnällde soffpotäten. Ähh, vi tar det lugnt och fint, vi har ju fyra timmar på oss. Jag tar med mig kamerakittet och pratar lite med de andra löparna i spåret. – Nä, tack, det ger du fan i! Ingen extra vikt att släpa på när vi ska klättra! Skrek förnuftet. Vi får väl se hur vi gör svarade löparjaget.

Båda mina jag var helt eniga om att träningen borde börja med en gång så jag gav mig iväg och sprang knappt fyra kilometer efter anmälan betalats in. Nollgradigt väder och lätt regn. Bäst att härda sig och träna på eventuellt rusk. Löprundan företogs i korta tights. Frös inget om benen, men fingrarna blev iskalla. Vägen mot äventyren 2021 har inletts.

Kommentera

Tema av Anders Norén