Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, Cancerinsamlingslopp, Känning, Känning i vänster knä, känsla = normal, löparflagga, träningsdagbok, Uncategorized

Virtuellt lopp med flagga

Igår sprang jag mitt första lopp med springmotcancerflaggan. Premiären blev ett virtuellt lopp mot barncancer via Strava. Jag fick med mig ett par löparvänner så vi blev en liten grupp.

Så var det alltså dags för flaggpremiär. Jag kände mig ganska trygg på att flaggan skulle sitta bra efter mina olika tester under produktutvecklingen av fästet. Spänningen låg i att jag aldrig sprungit med flaggan, 360kameran och ljudsinpelaren. Det visade sig omgående att det var ganska snårigt att få på mig löparvästen med flaggan monterad och fickorna fyllda av elektroniken. Det gick, men när jag började jogga igång insåg jag att det säkert varit enklare att stoppa ner kameran och ljudinspelaren efter jag fått på mig ryggsäcken. Flaggan måste dock vara monterad från början eftersom jag inte kan knyta bakom ryggen.

Den grå triangeln är mikrofonen. På den vänstra sidan stoppar jag ner kameran när jag inte som här håller den i handen.

Jag började springa utan att spela in video och ljud. Det var en trång känsla med kameran uppstickande till vänster om huvudet och mikrofonpinnen till höger, men inget skavde eller slog i. Efter några hundra meter passerade jag ett par pensionärer som vinkade och ropade hejja. Jag passerade ungefär ett dussin personer under mina två kilometer bort till mötesplatsen – alla jag mötte tittade upp på flaggan och några gav tummen upp. Den ger absolut mycket mer reaktioner än mina kampanjkläder. Väntat, men jag fick ändå lite scenskräck.

Jag var på plats tio minuter före utsatt tid. Halv tio gav vi oss iväg runt Växjösjön Niklas, Rasyad, Patrik och jag. Jag startade om klockan för att logga i de fem kilometerna åt “Virtual Volvo Cars for Alex Million Mile 5K” i Strava. Jag sprang med 360kameran i högerhanden med teleskoppinnen utfälld för att få till en groupiefilm. Det småpratades och jag viftade runt lite med myggmikrofonpinnen för att testa ljudupptagningen.


Det är knepigt, men det går att hålla kameran med ena handen och mikronfonpinnen. Jag bad Niklas hålla kameran lite ibland för att få lite andra kameravinklar. Med separat kameran man kändes det mycket naturligare att använda mikrofonen för att intervjua. När jag kom hem lyssnade jag på ljudet från kameran och mikrofonen. Det blir en rejält förbättring med separat mikrofon. Om jag får med mig en medlöpare som kan hålla kameran medan jag intervjuar kommer det att fungera bra, ska jag sköta båda är jag lite tveksam till om jag kommer att ta med båda på långa lopp i framtiden.

Efter att klockat in sex kilometer sparade jag det som ett lopp för Strava. Startade om min Garmin och så fortsatte vi. Två kilometer senare klev Niklas av vid sitt hem och lite senare klev Rasyad av vid sin lägenhet på universitetsområdet. Patrik och jag fortsatte upp genom Teleborg. Efter ungefär en kilometer till kände jag ett visst obehag i baksidan av vänster knä. Patrik vek av mot sin bostad och jag fortsatte med cirka en km kvar hem. Det gjorde inte mycket ont, men det kändes precis som de knäproblem jag hade runt millennieskiftet . Då var det höger knä som var problemet. Detta var högst oväntat. När jag fått av mig hela utrustningen och ställde mig i duschen upptäckte jag att jag fått ett par blåsor under högerfoten också. När jag sen klev ut ur duschen slogs jag av en tung huvudvärk i nacken. Det var en överraskande slitsam runda. Kan det berott på utrustningen eller bara min låga träningsmängd sista månaden. Jag kollade lite på inspelningarna. Konstaterade att de såg bra ut, men orkade inte redigera eller blogga om det. Därav dagens inlägg.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 13700 m
 • Löptid: 01:23:10 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.88 km/timme
 • Tempo: 06:04 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 1200 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén