Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Huvudloppet, sällskapslöpning, träningsdagbok

Huvudloppet med frun

Min fru Anna har kommit igång bra med löpningen nu. Efter lite bakhalt i vissa backar köpte hon nya skor. Så på lördagen sprang vi tillsammans en liten runda till de hala backarna. Det blev en behaglig runda på 6,8 km lördag förmiddag.

På lördag morgon läste jag på sociala medier att Strava kör ett virtuellt lopp mot barncancer tillsammans med NYRR som sponsras av Volvo. Det signade jag upp på och tänkte att jag kanske skulle springa de fem kilometerna runt Växjösjön med flagga. När jag tänkte det såg jag en annan avisering om att Attention Kronoberg under samma period tycker att man ska springa Huvudloppet virtuellt. Huvudloppet är till stöd för hjärnfonden. Först tänkte jag slå två flugor med en smäll, men bestämde mig sen i stället för att köra loppen var för sig. Så tillsammans med loppets arrangör Lena Pedersen sprang jag och Anna ett varv runt Växjösjön som virtuellt huvudlopp.

Nästa helg tänker jag springa det virtuella Virtual Volvo Cars for Alex Million Mile 5K runt Växjösjön och trummen. Hoppas det blir bra väder och att några fler hakar på. Om man anmäler sig till loppet på webben och genomför det på Strava så skänker Volvo en slant mot barncancer. Så gå in och anmäl er här, kostar inget och så gör ni en god gärning.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11400 m
 • Löptid: 01:06:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.36 km/timme
 • Tempo: 05:47 min/km
 • puls: 145 slag/min
           är 76% av maxpuls och 65% av HRR
 • Förbränning: 600 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén