naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

löparflagga

Det blir ingen mara i helgen

Jag fick flaggan i förra veckan och allt så bra ut, men sen kom bakslagen. Nu måste jag flytta fram den planerade maran, minst ett par veckor.

I måndags väckte min fru mig av att det rann in vatten i taket. Så jag fick ta ledigt ett par dagar för att röja vind och sidovind i jakt efter hitta läckan. Sen har jag försökt få tag i hantverkare. Det blev en stökig vecka med prylar överallt i huset. Mitt i röran fick min yngste son hosta, snor och feber i torsdags. När jag tog en paus i röran messade jag lite med min medlöpare Tommy om formen inför nästa helg. Han svarade att han var förkyld. Så det började luta åt att flytta fram maran en vecka eller två.

I söndags blev jag färdig med en lösning för att sätta fast flaggan i min löparryggsäck. En ganska stor klump av Plywood, skumgummi och virat in i tyg. Tanken är att den ska fylla hela det stora facket på ryggsäcken och på så vis sitta stabilt. Jag sprang kanske 50 meter med konstruktionen utanför mitt hus i lördags. Men några korta steg säger inte så mycket om hur man upplever att springa många timmar med den så jag planerade att springa mil helgmil med den dagen efter.

Men när vi satt och tittade på TV på lördagskvällen gick strömmen i huset. Vi slog av alla apparater och testade säkringar tills vi hittade felet. Det hade runnit vatten utmed en vägg och kortslutit en förlängningsdosa. Så det blev akut att fixa takläckan. Så fort Biltema hade öppnat dagen efter så köpte jag en presenning. Min far och äldste son fick upp en presenningen över det troligen läckande takfönstret. När det var klart kände jag mig väldigt trött och det kliade i halsen. Kändes som att jag fått i mig isoleringsdamm från vinden.

Jag fixade det sista med ryggsäcken och insåg att jag inte kunde fästa spännlinan till flaggan som jag hade tänkt mig. Så jag fick åka till byggaffärerna igen och köpa Epoxylim och limma fast en knopp på stången. Torktid 24 timmar. Ingen testrunda förrän dagen efter alltså, men det kändes ok för jag var trött och halsen kliade mer. Gick och la mig efter en kopp honungsvatten. Halsen gjorde mer och mer ont, jag var varm och hade tveklöst feber. Kunde inte somna. Provade halstabletter och tog till slut en Alvedon. Sov en timme, vaknade igen och höll på så till klockan sex. Nu sitter jag här framför dator och begrundar läget.

Förkylning eller Corona? Ingen aning, men den här veckan blir det ingen löpning, kanske inte nästa vecka heller. Så den planerade maran skjuter vi definitivt på framtiden.

Kommentera

Tema av Anders Norén