Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

elljusspåretTeleborg, Garmin Forerunner 245 music, Stryd, träningsdagbok, video, Video & Foto

Flagga, Garmin, fotostativ och takläcka…

Igår väckte min fru mig med orden “taket läcker”. Det tog ett tag innan jag vaknade upp och kopplade ljudet av ösregn till vad hon sa. Hon släpade ner mig och visade ett ställe där det droppade i taket. Fan det var bara att ställa in planerna på morgonjogg före jobbet, meddela jobbet att jag måste ta ledig för att reda ut varför vårt tak läckte.

Fick ägna förmiddagen åt att rensa sidovinden så det gick att komma fram och se problemstället. Jag hade ringt vår rörmokare för att jag trodde att det var ett rör till toaletten ovanför, men när jag kom fram såg jag att det droppade från själva taket. Alltså inget rör. Sen ägnade jag resten av gårdagen åt att ringa olika tak och snickarfirmor för att få tag i någon som kunde bedömma problemet. Idag skulle en snickare dyka upp och kolla så jag fick rensa en stor del av huvudvinden så han skulle kunna se taket. Han kom, konstaterade att takpappen var långt över sin livstid. Troligen läckte det runt ett takfönster eller trumman till köksfläkten, men det kunde vara längre upp också. Vi fick två alternativ. Riva upp och laga cirka 10 kvadratmeter och hoppas det blir bra eller byta hela takets papp och läkt. I båda fallen måste innertak och vägg rivas där det runnit in vatten.

Strax efter det åkte jag och kastade skräpet från vinden på tippen. På väg hem från tippen fick jag meddelande från DHL att min flagga kunde hämtas. Så jag plockade upp den på vägen hem. Den blev fin som jag väntade mig. Kanske en aning mer lila än tröjorna, men det är ju olika tillverkare så det kom inte som en chock. Nu måste jag klura ut ett sätt att fästa den stabilt och bekvämt i en av mina löparryggor. Bekvämt, går det?

Fick upp det här knasläget i klockan efter uppdateringen…

Igår trycktes Garmins nya firmware 5.0 ut till min Forerunner245. Det var inte mycket som funkade efter uppdateringen så jag fick göra fabriksåterställning och allt möjligt i går kväll. När det var klart var klockan 22 så det blev ingen testrunda igår, men idag..

Jag gav mig iväg för att ta ett par varv i elljusspåret för att rensa skallen. Skulle klockan logga något alls från Stryd podden? Skulle pace vara lika hoppig och snurrig som tidigare, eller skulle den vara bättre, eller kanske ännu sämre?

Det första jag konstaterade var att det inte gick att få fram fälten för löpdynamik. Jag hade lagt till dem, men de visades inte alls på klocka. Synd, fast inte så viktigt för de siffrorna är ändå för små för mig syn att läsa när jag springer. Sneglade av och till på klockan och pace verkade rimlig. 6.00, 5.30, 5.05 … Inget på åtta eller nio minuter per km. När jag sprang nedför den problematiska lilla nedförsbacken visades 4.50. Skönt. När jag kom hem och tittade på loggfilerna ser datat också rimligt ut. Bara en enda testrunda, men det verkar som att tempobuggen är borta.

I det markerade avsnittet sprang jag lugnt i en nedförsbacke. Power går helt riktigt ned, men tempo är ungefär samma. Tidigare har även tempot rasat här till konstiga saker som 8 min/km.

Häromdagen försökte jag spela in lite inslag till Youtube om kepsar och annat. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig och jag insåg att jag måste skaffa en lösning för att hålla kameror och lampor så jag inte snubblade på dem. Det ledde till att jag beställde ett par “magiska armar” från Photax.se. Jag trodde faktiskt att det var de som jag skulle hämtat ut idag, men de kommer förhoppningsvis i morgon. I så fall blir det full verkstad i helgen med filminspelningar och uppfinnarverkstad för flaggfästet.

    Löpningen i siffror

  • Distans: 5770 m
  • Löptid: 00:31:12 tim/min/sek
  • Hastighet: 11.1 km/timme
  • Tempo: 05:24 min/km
  • puls: 151 slag/min
             är 79% av maxpuls och 69% av HRR
  • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén