naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

400 meter, Altra Vanish-R, Garmin Forerunner 245 music, känsla = lätt, kvällspass, Stryd, träningsdagbok, Värendsvallen

Testvarv på Vallen

Gav mig ut för att springa och testa mina Fusiontights och lilla softflaskan från Decathlon. Det kändes helt ok, men när klockan signalerade för två kilometer en bra bit före min vanliga markering blev jag fundersam. Och när den annonserade tre kilometer flera hundra meter före tremärket bestämde jag mig för att springa upp till Värendsvallen och göra ett test på fyrahundrametersbanan. Jag var ju ändå nästan där.

En kilometer senare insåg jag att det var längre upp till Värendsvallen än jag mindes. När jag klev in på löparbanan visade klockan 6,3 km. När jag passerade startmarkeringen tryckte jag på varvknappen och fortsatte ett varv. När jag sprungit varvet hittade jag inget sätt att se distansens exakt för varvet och sparade sträckan. Såg att Stryden var satt till autokalibrering och 102.0 . Kändes lite högt, men jag slog av autokalibreringen och sprang ett varv till med 102. Klockan visade 0,41 km. Så jag skruvade ner till 101.5 och sprang ett nytt varv. Klockan visade 0,4 km. Efter som det saknades fler decimaler kunde det betyda 405 meter avrundat. Så jag skruvade ner till 101.0 och sprang två varv till. Båda visade 0,4 km också. Tänkte att jag nog måste springa fem varv eller något och avrunda för att få bättre decimaler eller kanske tio. Nu började det mörkna så det fick vara nog och jag sprang hemåt.

Tog en ny rutt hemåt utmed Söderleden på cykelvägen. Det var inte en kotte där så jag behövde inte hålla mig undan snabbcyklister. Med ungefär tre kilometer kvar hem kom jag in i ett bra steg och kunde med kontrollerad andning springa på i tempo runt 4:30 min/km resten av sträcka. Gav en skön upplyftande känsla som jag inte känt på länge.

Hur gick det med Decathlons lilla mjuka flaska och Fusions tights? Jodå 150 ml passade perfekt i sidofickan. Kunde druckit mer, men den lilla vattenmängden var väldigt mycket bättre än att inte ha något att fukta strupen med så den flaskan kommer att följa med ofta.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 15400 m
 • Löptid: 01:12:00 tim/min/sek
 • Hastighet: 12.83 km/timme
 • Tempo: 04:40 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 900 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén