Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra Vanish-R, Stryd, träningsdagbok

Lurad av Stryden

Gav mig ut på en liten kvällsrunda. För första gången på länge hade jag Stryd footpod på skon. Och den lurade mig.

Strax innan jag kom fram till min första kilometermarkering annonserade klockan (via mätningen från Stryd) ut att kilometern gick på 5 blankt.
– Konstigt, det borde vara minst 50 meter kvar, tänkte jag.

Under andra kilometern konstaterade jag att klockan visade pace 4:30 min/km. Eftersom som jag kände lite fartvind verkade det inte helt orimligt. Kände mig rätt pigg så jag höll farten och undrade om jag skulle passera tvåkilometersmärket före 9:30. Med ett par hundra meter kvar till mitt passeringsmärke annonserade klockan ut att jag passerat två km på 9:40. Nu var det uppenbart att kalibreringen inte stämde, men jag kände mig rätt pigg så jag valde att hålla tempot oavsett vilket tempo det nu var.

Vände vid mitt kända trekilometersmärke på prick 15 minuter. Sprang lite lugnare ett par hundra meter, men ökade sen i nedförslutet. Sprang resten av rundan på känn. När jag slog av rundan hemma efter 30 minuter och 23 sekunder tyckte klockan att jag sprungit nästan 6,5 km. Jag vet att rundan är nästan prick sex kilometer. Så jag kollade Stryds kalibrering och den var ställd till 103.5. Jag ställde om den till min gamla kalibrering 101.0. Ska bli intressant att se om den stämmer på nästa runda.

Positivt är dock att jag inte kan se några abnormala sektioner med hastigheter i nivå med Usain Bolt eller promenadfart. Så tempot är bättre. Dags att göra ett test i backar också längre fram.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6011 m
 • Löptid: 00:30:23 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.87 km/timme
 • Tempo: 05:03 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 375 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén