Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Ny runda i lyxstrumpor

Jag har bott i Växjö i 42 år. Som barn cyklade man runt mellan lekplatser och kompisar. Trodde jag kände till alla roliga stigar, men icke. Igår upptäckte jag en ny. Givetvis provsprang jag den idag.

Lagom till jag skulle ge mig iväg på min rund damp det ner tre paket i brevlådan. Två från AliExpress i China(kommer att återkomma till dem längre fram) och ett paket från Runon. I Runonpaketet låg två par tåstrumpor Injinji Ultra Run. Jag köpte ett par av samma modell på rea i Malmö för några år sedan. Gav 135kr då tror jag och har för mig att ordinarie var 199. Absurt dyrt för ett par strumpor, men efter att ha gått igenom många par dåliga billiga strumpor lockades jag av att de var lite tjockare och mjukare än andra modeller och lovade längre livslängd blev jag sugen. Nu har det gått ett par år och jag har sprungit med dem ibland. Oftast vid lite högtidligare tillfällen som Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon. De håller faktiskt ihop bra än så därför köpte jag två par till nu. Pris inklusive frakt 329 spänn. Hoppas de kommer att hänga med mig i många år.

Hade ingen kamera med mig på rundan idag, men jag hittade ungefär 700 meter av en trevlig grusad stig mellan bostadskvarteren. Tyvärr korsar den en bilväg med lite dålig uppsikt annars hade den varit ett helt perfekt inslag i min vanliga runda.

Dagens löpning kändes ganska lätt så jag drog på i 4.40fart de sista två kilometerna på dagens mil. Troligen en av mina bästa tider på den sträckan, men det syns inte längre utan premiumkonto på Strava. Fast sen jag köpte Garminklocka är Strava inte så intressant längre. Bortsett från rutter och segment saknar jag inget där.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10220 m
 • Löptid: 00:53:57 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.37 km/timme
 • Tempo: 05:16 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 670 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén