naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, elljusspåretTeleborg, träningsdagbok

Promenad och en kort runda

Började semestern med att ta en morgonpromenad med frun. Trampade lite snett i en fåra i grusvägen efter senaste dagarnas ösregn. Min fru går snabbt, jag fick oväntat kramp i höger skinka av den raska gången.

Senare på eftermiddagen tog jag en löptur. Kändes som en slags gubbvad i skinkan, funderade på att bryta och gå hem, men sprang lugnt upp till elljusspåret. När jag inledde mitt första varv sprang en man förbi mig. Han sprang lite snabbare, men inte direkt snabbt. Jag såg avståndet till honom växa sakta under varvet, men han låg kvar inom synhåll efter de två kilometerna. Skinkan kändes ok inför starten på andra varvet så jag ökade farten något för att ha löparen som riktmärke. När jag kommit upp för den största backen på rundan kunde jag inte längre se honom framför mig trots att det var en lång raka. Antingen hade han dragit på en rejält tempoökning och ryckt flera hundra meter eller lämnat spåret. Jag fortsatte mitt varv i femfart, men det blev allt mer tungt ju längre det gick. Utan någon att följa tappade jag suget och kände mig bara tung. Så jag vände hemåt.

Som syns på bilden så sprang jag i min nya tröja med ficka på bröstet. Väldigt nöjd med den fickan. Perfekt till näsdukar och nyckel.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5730 m
 • Löptid: 00:30:39 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.22 km/timme
 • Tempo: 05:20 min/km
 • puls: 153 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 372 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén