naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Escalante 1.5, känsla = stark, springmotcancer, springmotcancer.se, träningsdagbok

Löprunda med flaggtankar

Jag började springa som Springmotcancer för att starta en rörelse för aktiv rehabilitering efter cancer. Att göra det synligt har varit viktigt. Under dagens löprunda växte flaggans design fram i tankarna.

När tanken väcktes för flera veckor sedan tänkte jag att en farthållarflagga skulle vara rätt. Det är ett beprövat koncept, men efter mer research har jag fått reda på att de är ganska stora och har en stel stång i metall. Fästet sitter i en ryggsele som saknar fickor och inte har någon förvaring på ryggen heller.

En standard farthållarflagga skulle inte fungera för mig som behöver gott om fickor för 360kamera, batterier och så. Skulle det bli bra att sy på fickor?Att ta framdelen från någon gammal vätskeryggsäck? Kanske, men det verkade rätt svårt och dessutom är det ganska dyra från början.

Jag vill ha något litet och nätt. Kanske bättre att ta en av mina löparryggor och sy fast ett fäste för en flaggstång i den, men inte ett metallrör. Om jag satsar på en lite mindre flagga borde det kunna räcka med något litet grafitspö. Överdelen på en beachflagga eller kanske ett billigt metspö?

När jag avslutat dagens 9,5 km runda satte jag en tumstock i ryggsäcken och tog ett par bilder för att veta ungefär hur det skulle kunna bli i olika längder. Sen satte jag mig och skissade vid datorn och kom fram till följande skiss. Visst borde den höja sig lite lagom över löparhavet så att de som letar efter mig ser mig?

Om dagens löpning konstaterar jag att det var en tung och seg känsla. Jag har väldigt svårt för att springa i dämpade skor.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9420 m
 • Löptid: 00:54:03 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.46 km/timme
 • Tempo: 05:44 min/km
 • puls: 147 slag/min
           är 77% av maxpuls och 66% av HRR
 • Förbränning: 606 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén