Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra Escalante 1.5, kvällspass, springmotcancer.se, träningsdagbok, Växjösjön

Kvällsrunda i mystofflorna

17 grader är den perfekta temperaturen för löpning, men efter de senaste dagarnas temp upp mot 30 grader kändes det kallt när jag klev ut.

Mentalt visste jag att det var perfekta förutsättningar, men kroppen kände det inte så första fem hundra meterna. När jag blev varm höll kroppen med om att det var skönt. Jag gav mig ut utan plan. Planen utökades successivt från sex kilometer till att inkludera en sväng in på Söder och runt Växjö sjön.

Eftersom jag sprang i Altra Escalante som har tjock och dämpad sula skärpte jag mig och fokuserade på stegisättningen idag. När jag springer i tunna sulor löser sin steget av sig självt, men med den här dämpningen vet jag att jag kan börja slarva och sen får jag ont någonstans. Koncentrationen på tekniken gjorde att jag sprang lite fortare än vanligt och dagens dryga nio km gick på snitt 5:15 med ökande tempo mot slutet.

Jag har börjat en ny form av insamling nu. Istället för att donera till någon fond lägger jag nu undan pengar till mig själv. Det känns rätt att springa ihop pengar till min kampanj och nu vet jag att det går åt en hel del till startavgifter, resor och att köpa in kläder och fixa tryck och så. Jag började förra gången i femkronorströjan och idag körde jag utan pengatröja. Från och med nu så kör jag 2 kronor per km till mitt projekt oavsett vad jag har för tröja på mig och så summerar jag månadsvis.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9340 m
 • Löptid: 00:48:57 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.45 km/timme
 • Tempo: 05:14 min/km
 • puls: 159 slag/min
           är 83% av maxpuls och 75% av HRR
 • Förbränning: 596 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén