Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

10 km gamla Teleborg, asfalt, Stryd, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Kändes bra mot slutet

Det har varit motigt i min löpning ett tag. Mycket övertid på jobbet, allergi och diverse anledningar. Senaste dagarna har det åskat och regnet har säkert spolat bort en del pollen.

När det inte känns riktigt inspirerande att springa brukar jag byta runda. Det bryter mina tankebanor när jag inte längre kan jämföra med tidigare prestationer på rundan. Igår sprang jag på gehör en ny rutt. För de vanliga två kilometerna utmed sjön, men sen vände jag in och sprang på cykelvägen som går rakt genom Teleborg. Först är det en plan raka på 500 meter och efter det nästan prick 1 km asfaltsraka i motlut. Sen en 90 grades sväng och en kilometer till där det går allt brantare uppför. Jag tog det ganska lugnt och höll pulsen under 150 första fem km. Gnetade på och lät pulsen stiga till 160 bpm i den brantaste stigningen. Sen lät jag benen gå i nedförsbacken på väg tillbaka. Här kastade jag ett öga på klockan och såg att den var helt galen. Fast jag sprang brant nedför och snabbare än jag gjorde uppför så visade den 7-8 min/km ibland. Buggen med Stryd är inte löst.

Efter nedförsbacken lossnade det i steget. Det kände som det gick ganska skapligt fort ner mot 4:30 utan att jag kände mig jättesliten. Trevligt. På tal om trevligt så är den svarta springmotcancer-tröjan i produktion och jag köpte en bunt blåa vadderade kuvert så jag är redo att skicka ut dem så fort de kommer hem till mig.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9730 m
 • Löptid: 00:50:09 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.64 km/timme
 • Tempo: 05:09 min/km
 • puls: 153 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 581 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén