Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, känsla = lätt, lågpulsträning, Maffetone, träningsdagbok

En lugn mil idag också

Det är inte många gånger jag har sprungit nästan två mil en dag och följt upp med en mil dagen efter. Idag var en sådan dag.

Jag tycker inte att jag brukar springa så väldigt fort, men det är tydligt att jag sprungit för fort. I alla fall för att kunna springa mycket och ofta. Gårdagens experiment med att springa under 140 bpm i puls gav mersmak. Hela runda kände jag mig pigg och obesvärad. Idag kände jag mig så fräsch att jag tog en kvällsrunda igen. Samma målsättning idag – att hålla ner pulsen under 140 bpm.

Klockan visade envist 141 eller 142 bpm i puls och jag justerade ner hastigheten hela tiden. Det var först efter tre kilometers löpning när jag kom in i bokskogen som jag tyckte det kändes mera naturligt. Det är en konstig och ovan känsla att springa långsamt och känna hur det spritter i kroppen att vilja dra på ordentligt. Att springa en timme med den känslan hela tiden är uppiggande och ger en slags runners high. Det enda som fick mig att känna att jag sprang igår var en lätt mörhet i framsidan av låren.

Kul, ska bli intressant att se om jag känner samma lust att springa i morgon också.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 9850 m
 • Löptid: 01:08:24 tim/min/sek
 • Hastighet: 8.64 km/timme
 • Tempo: 06:56 min/km
 • puls: 138 slag/min
           är 72% av maxpuls och 59% av HRR
 • Förbränning: 584 cal
 • Stegfrekvens: 166 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén