naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra Vanish-R, bokskogen, känsla = lätt, träningsdagbok

Gick jag över gränsen?

Alla som håller på med träning vet att det är viktigt att pusha sig så man utvecklas, men man får inte pusha sig så långt att man blir skadad. Blir man skadad måste man ta ett längre break och förlorar ännu mer. Det är en fin gräns som man inte får gå över. När man är ung är det mindre kostsamt eftersom man återhämtar sig fort från det mesta, men för mig som passerat 40 så kan det bli långa skadeuppehåll för rena bagateller.

Idag hade överansträngningen i ryggen från i måndags släppt så jag gav mig ut på en runda. Toppenväder och kroppen kändes ok så jag tassade iväg i femfart. Jag vände i bokskogen efter tre kilometer. På väg tillbaka passerade jag Kjell som höll på att arrangera fiske för nybörjare i en kanal och tog en kort paus för att prata. Sen startade jag om med två kilometer kvar. Då var jag pigg igen. Höll tillbaka till femfart för att inte riskera något återfall i ryggen. Med 400 meter kvar hem kom jag upp bakom en lång kvinna i spåret. Blev lite peppad av hur snabbt jag åt in avståndet och det ökade på speeden. När jag avslutat rundan konstaterade jag att sista kilometern gått på 4:30 med ökande tempo. Ajdå. Gick jag över gränsen igen? Det lär jag veta när jag vaknar i morgon.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6870 m
 • Löptid: 00:34:32 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.94 km/timme
 • Tempo: 05:01 min/km
 • puls: 154 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 408 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén