naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra Vanish-R, Garmin Forerunner 245 music, träningsdagbok

Testrunda med omstartad Garmin Forerunner 245

Efter en period med strulande tempovisnining i min löparklocka tog jag tag i saken innan jag gav mig ut på löprundan.

Det stod inte tydligt på Garmins hemsida hur man skulle göra en återställning och om man kunde läsa in gamla pass till klockan från sin profil på Garmin Connect. Jag googlade efter instruktioner och eftersom allt data vara sparat online borde det ju läsas in på klockan vid sync igen. Troligen, men inte helt säkert så det var med viss bävan jag gav mig på att radera allt på klockan.

När jag gått in i klockans inställningar och raderat allt skulle jag synca ihop den igen. Klockan visade att jag skulle parkoppla den med Garmin Connect på mobilen. Klockan hittades av mobilappen. Jag tryckte på parkoppla. Efter en stunds tittande på en koppling symbol kom det upp “Parkoppling misslyckades”. Mer googlande. Hittade en video på Youtube som visade samma sak. Fler försök. Gick inte alls frustrationen växte. Efter en lång tids trial and error kom jag på att gå in i mobilens blåtandsinställningar för att parkoppla där. Gick in där och tog bort enheten från mobilens parkoppling, men sen gick den inte att lägga till där. Men efter att rensat bort den i settings gick den äntligen att lägga till via Garmins mobilapp.

Sen var det bara att vänta på syncen och när syncen var klar gick det att ladda ner allt data till klockan igen. Puhh… Det gick. Sen gav jag mig ut i den kyliga kvällen på en testrunda.

Sprang min vanliga sexa. Första tre km i fem fart och tempovisningen visade på klockab visa mellan 4:40 och 5:20. På vägen tillbaka bestämde jag mig för att testa om den skulle flippa ut av fartökning. Först gjorde jag en liten ökning ner mot fyra min/km och det gick bra. Sen gjorde jag ett maxryck i en nedförsbacke. Jag sprang så blodet rusade in i händerna och ögonen tårades av fartvinden. Det var svårt att se var jag satte fötterna på grusvägen och jag blev orolig för att snubbla och dyka i gruset. Klockan visade 3:05 min/km. Jag återgick till min normala fart och tänkte. Hur i helvete kan någon springa fyra mil i den farten? Det är ju rent av läskigt.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5070 m
 • Löptid: 00:31:10 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.76 km/timme
 • Tempo: 06:08 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 378 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén