Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Garmin Forerunner 245 music, känsla = lätt, sol, solsken, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

En skön mil under blå himmel

Gav mig ut i solsken och 10 graders värme på en oplanerad runda. Efter ett par kilometers löpning i fem minutersfart kände jag mig pigg och valde att ta ett varv runt Växjösjön också. På andra sidan sjön tyckte jag att det var något bekant med en löpare framför mig. Ökade farten och sprang en halv kilometer i 4:30fart för att komma ikapp. Väl ikapp visade det sig att han springer en del och syns lite ute på stan och hänger lite på jogg.se.

Vi hade sällskap i en kilometer ungefär. När vi skiljdes åt konstaterade jag att jag återhämtat mig ganska bra och kunde fortsätta i femminuters tempo igen. Ja, jag kände att det var femfart, men min Garmin hade spatt idag igen och slängde upp hastighetssiffror på allt mellan fyra och nio min/km. Fattar inte vad som hänt med den. Får nog ta och installera om den eller nåt och se om jag kan får rätsida på det. Idag visar det sig även i grafiken från Strava hur tokigt den loggat. Intressant nog visar den långsammast tempo när jag springer fort och i nedförsbacke. I en sträcka som jag uppskattar att jag sprang mellan 3:30 och 4:30 min/km så fladdrade den runt mellan 5:30 och 8:20. Helt galen.

Hur som helst dagens slumpmässiga runda loggades till 10 km prick(om jag nu kan lita på det) och gick på 52 minuter med en lätt och trevlig känsla. Det går åt rätt håll.

Härligt att slå sig ner i solstolen efter en trevlig löprunda.
  Löpningen i siffror

 • Distans: 10040 m
 • Löptid: 00:52:09 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.55 km/timme
 • Tempo: 05:11 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 611 cal
 • Stegfrekvens: 175 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén