Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, lågpulsträning, sällskapslöpning, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok

Långsamhetsrekord

Började dagen med att ge mig ut på en tidig morgonrunda. När jag kom ner till sjön mötte jag en äldre granne. Han frågade om jag skulle runt sjön. Egentligen var min plan en kortare runda bara, men det är ju alltid trevligt med lite sällskap så jag ändrade plan.

Vi omväxlade mellan att gå en bit och springa en bit lite stilla. Han fick styra farten. Det var härligt väder och jag fick höra lite nya samtalsämnen med nytt sällskap. När vi kom tillbaka hade jag satt ett nytt rekord för långsamhet med ett snitt på 8 min/km och genomfört mitt första lågpulspass med snitt 127 bpm på en evighet. Kanske rent av kan räknas som Maffetone? Med tanke på diverse småproblem jag haft på senare tid var det kanske perfekt prehab för mig.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11190 m
 • Löptid: 01:29:56 tim/min/sek
 • Hastighet: 7.47 km/timme
 • Tempo: 08:02 min/km
 • puls: 127 slag/min
           är 66% av maxpuls och 51% av HRR
 • Förbränning: 652 cal
 • Stegfrekvens: 150 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén