naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra Vanish-R, Bokhultet, bokskogen, Känning, känsla = normal, tendens till benhinneinflammation höger, träningsdagbok

Återkomst efter sammanbrottet

Förra rundan var exakt så som löphatare beskriver löpning. Jag gav allt. Det var plågsamt mest hela tiden. Det gick inte speciellt bra. När det var över stod jag med blodsmak och illamående och tänkte – skönt att det är över, varför i helsike gjorde jag detta? Aldrig mer. Sämre reklam för löpning kan man inte tänka sig.

Dagen efter fick jag en konstig känsla i halsen och började nysa. Hade jag fått en mild Corona? Var det bara kroppens reaktion på maxprestationen? Eller var det kanske lite pollenallergi? Dagen efter den var svinkall och olusten från maxpasset för färskt. Men efter att tagit lite allergipiller var nysandet över idag och minnet av obehaget hade släppt så jag gav mig ut på en runda igen.

Efter ett par kilometers löpning kände jag en tendens till känning i höger benhinna och valde att springa in på stigarna i bokskogen för att få lite mjukare underlag en bit. Susade förbi ett par i bokskogen. Det går inte att förneka att oavsett vem det är man springer förbi och oavsett hur långsamt det går så känner man sig lite upplyft av att passera. Dagens sex och en halv kilometer gick på 33 minuter.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6470 m
 • Löptid: 00:33:17 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.66 km/timme
 • Tempo: 05:08 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 392 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén