naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

8 km Bokhultet ToR, BN3TH kalsonger, Bokhultet, bokskogen, Kalahöjden 980m, Kalahöjdenskogen, känsla = normal, sol, solsken, trailrunning, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Magplask i bokskogen

Gav mig ut och sprang en lunchrunda i det fantastiska vädret. Sprang i fem min/km. Det går inte med lätthet, men formen börjar gå åt rätt håll. Det känns mer som löpning än lufs nu.

Kollade inte temperaturen, men det var tillräckligt varm för att jag skulle känna mig törstig efter ett par kilometer. Testade att ta en sväng i bokskogen upp mot Kalahöjden. Det var en underbar känsla att springa på de varma mjuka stigarna i Fivefingers.

När jag kom upp till bokskogens högsta punkt vände jag neråt för att släppa iväg benen i nedförsbacken. När jag tagit några steg såg jag en person röra sig i mitt periferiseende. Vände på huvudet för att se personen, kände min högerfot haka i något och jag föll handlöst framstupa. Landade med ett perfekt magplask på den jordiga stigen och gled framåt på stigen. När jag reste mig hörde jag kvinnan på stigen fråga hur det gick.

-Gick bra tills jag såg dig, svarade jag. Medan jag borstade av mig löv och jord och tog mina första steg slog det mig att det kanske lät bittert och anklagande, men det var bara ett konstaterande att jag snubblat för att jag hade tittat åt sidan. Efter ett par steg passerade jag en väldigt stenig del av stigen och insåg att jag hade haft en fruktansvärd tur att det inte var där jag hade ramlat. Att falla i full fart med bröstet rakt in i vassa stenar hade säkert skickat mig rätt in på akuten.

Gick bra att springa hem så inga allvarliga skador. Så jag hade nog mest tur trots allt som kom undan med skrubbsår och ett blåmärke över vänster knä.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8010 m
 • Löptid: 00:41:42 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.53 km/timme
 • Tempo: 05:12 min/km
 • puls: 159 slag/min
           är 83% av maxpuls och 75% av HRR
 • Förbränning: 490 cal
 • Stegfrekvens: 176 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén