naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra King MT 1.5, bokskogen, träningsdagbok

Aldrig haft så tunga ben

Jag har haft tunga ben under många löprundor, men idag sattes rekordet. Vaderna skrek i protest från första steget, men jag hade bestämt mig för att springa 30 minuter.

Strava har en challenge som heter Solodarity. Man skagenomföra en fysisk aktivitet 30 dagar i rad. Passar bra till StoppaCoronaLinnet tyckte jag och signade upp för den utmaningen. Efter Distansrundan i lördags fick jag ont i ryggslutet och blev allmänt seg i benen. Sedan dessa har jag bar gått promenader. Idag ville jag testa att springa. En still återhämtningsrunda kunde jag väl klara i alla fall, tänkte jag.

Stilla blev det, med det var nätt och jämnt att jag klarade det. Det var så tungt att lyfta benen så jag kunde bara ta korta sega steg från början till slut. Första två kilometerna var jag någon sekund snabbare än 6 min/km, men sen gick det inte längre. Jag var så spänstlös hela rundan. På ren tjurighet lunkade jag mig tre kilometer innan jag vände och lunkade hem.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6060 m
 • Löptid: 00:36:50 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.87 km/timme
 • Tempo: 06:04 min/km
 • puls: 147 slag/min
           är 77% av maxpuls och 66% av HRR
 • Förbränning: 376 cal
 • Stegfrekvens: 169 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén