naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Arrangemang, Springmotcancerkläder2020

Klart vi ska springa!

Ett antal linnen för att uppmana till distans mot Corona har gått iväg till fabriken, men det känns viktigt att få snurr på detta så jag köpte upp ett gäng själv. Planen är att använda dem i ett event för löpning oeller promenad på ett säkert sätt. Håller på att finslipa detaljerna, men det känns väldigt bra.

Min plan för 2020 var att jag bara skulle springa och ha det trevligt. Jag skulle inte driva kampanj, jag skulle inte producera plagg och jag skulle absolut inte arrangera event. Så var det tänkt – nu blir det tvärtom!

Corona sabbade mina och många andras planer. Det blir inget Göteborgsvarv, inget Stockholm Marathon, inget Växjölopp och så vidare. Tråkigt för alla löpare och ett stort ekonomiskt tapp för föreningarna. Inget jag kan göra nåt åt som privatperson. Eller…

Jo, förresten! Det kan jag nog!

Jag fick en ide’ häromdagen. Efter att ha bollat den med en annan eldsjäl i den lokala löparklubben har vi fått ihop ett koncept som bygger på frivillighet och ansvar. Det kan ge en utmaning och stimulans i löpningen som ett litet komplement till träningen. Det ersätter inte tävlingar, men det kan också ge ett tillskott till föreningskassan. Det kräver extremt liten insats av föreningen också. Så har du ställt in ditt lopp och funderar vad du kan göra i din förening kan du kontakta mig för det kan genomföras nästan var som helst.

Det kommer att gå utmärkt att delta i vårt planerade löp-event utan avstånds-linne, men jag kan inte tänka mig ett snyggare sätt att göra ett statement. Vill du skaffa ett, dra ett mail till mig på “naturligasteg snabelalfa gmail.com” eller sök upp springmotcancer på facebook.

Kommentera

Tema av Anders Norén