naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

sällskapslöpning, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, vår, Vibram FiveFingers Speed

Runt Bergunda med Rasyad

När Rasyad skulle ut och springa på lunchen så hakade jag på honom. Det blev ett varv runt Södra Bergundasjön.

Normalt sätt skyr jag lunchlöpning som pesten på vardagar för det brukar bli alldeles för stressigt med att hinna äta och komma i fas på jobbet. Men nu har Corona vänt upp och ner på världen. Så eftersom jag jobbade hemma kunde jag haka på. Solen sken så för första gången vågade jag mig på att ta korta tights.

Rasyad och jag sprang i precis lagom tempo strax under 6 minuter/km den dryga milen runt sjön och snackade. Det blev så klart en hel del om Corona. Intressant att få veta hur han ser på läget som har familj och släkt i Malaysia (som jag hittils inte hört nämnas i Svenska medier).

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11080 m
 • Löptid: 01:04:29 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.31 km/timme
 • Tempo: 05:49 min/km
 • puls: 155 slag/min
           är 81% av maxpuls och 72% av HRR
 • Förbränning: 734 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén