naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, is, kvällspass, snö, träningsdagbok, vinter

Bakslag från igår

För ovanlighetens skull skriver jag detta dagen efter löprundan. Med tanke på att foten reagerar mest dagen efter känns det vettigt.

Igår sprang jag alltså en runda. Det hade vräkt ner flera decimeter snö. Jag tyckte att det verkat tinat under dagen och att cykelvägarna verkade snöfria. Så jag valde dubbfritt, men rejält mönstrade skor – Altra King MT. Tejpade högerfoten tre varv och gav mig iväg. Redan efter ett par steg kändes det konstigt. Det kändes tight och obekvämt precis bakom tårna på ovansidan. Hade jag tejpat för hårt? Jag fortsatte springa och funderade på om jag skulle behöva stanna och lossa tejpen. Efter ett par hundra meter insåg jag att det var en hel del snö på vägarna och blank eller knölig is under. Borde jag valt de dubbade skorna kanske?

Med dessa funderingar fortsatte jag springa i de vackert vitklädda villaområdena. Det var en härligt uppfriskade upplevelse att springa i en ljus värld fast det var på kvällen. Sporrad av detta valde jag att springa i det nya bostadsområdet som jag inte utforskat ännu. Efter några kilometer konstaterade jag att det kändes lite mindre illa i högerfoten, men bra var det inte. Något som däremot helt ok var greppet i sulan från mina Altra King MT. Förutom på fläckarna med blankis kändes det inte halt att springa. Så Altra King MTs sula får bra betyg på packad snö och isfläckar.

Jag sprang totalt 6,5 km i ungefär 5:45 min/km på det knöliga snö och isunderlaget. Hade lätt smärta i högerfoten hela passet. Idag har jag fått reaktionen på ovansidan av foten som jag haft efter passen senaste veckor. Tyvärr fungerade inte tejpningen igår, eller så var det Altra King eller det knöliga underlaget. Får testa att ända en parameter nästa runda.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6530 m
 • Löptid: 00:37:26 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.47 km/timme
 • Tempo: 05:43 min/km
 • puls: 157 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 435 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén