naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Escalante 1.5, Backlöpning, Fylleryd korta, sällskapslöpning, träningsdagbok

Lördagsrundan

Regnigt kallt och allmänt dystert läge. Tur att Tommy också legat på en lägre träningsnivå så jag fick sällskap idag.

För att öka motivationen lite nu när jag inte klarar att springa så långt så fick jag med mig Tommy på att springa i Fylleryd. Jag tycker rent allmänt att det känns fel att köra bil till en plats för att springa om det bara är en träningsrunda, men nu när jag inte har kapacitet att transportlöpa fick det bli så.

Den alltid glade och trevlige Tommy.
Den alltid glade och trevlige Tommy.

Tillsammans höll vi ett disciplinerat bra tempo på nästan prick sex minuter per kilometer. Som vanligt blev det mycket prat. När de vanliga löparhistorierna tömts ut halkade vi inte på skadehistorik och jag berättade en sak jag aldrig berättat för någon förut. Den galna historien om tokiga ambitioner, felmätningar och bristen på kunskap när internet inte fanns. Tommy får bära den storyn exklusivt. Kanske drar jag den längre fram. Den är så lång och konstig att den behöver minst en liten novell för att ges rättvisa.

Totalt sprang vi knappt sju kilometer och det kändes helt ok i fötterna. Hade varit kul att springa mer trots att det var nollgradigt, blåsigt och regnigt. Med bra kläder som jag har nu är lite rusk inget problem när man fått upp ångan. Men det kändes som ett korrekt beslut att avbryta innan kroppen klagade. Tommy föreslog trots att mina fotbesvär inte är helt akuta att jag ska gå till en sjukgymnast. Överväger det. Får se om jag gör det eller om det hinner lösa sig före dess.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6800 m
 • Löptid: 00:40:13 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.15 km/timme
 • Tempo: 05:54 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 469 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén