naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Altra King MT 1.5, träningsdagbok, Växjösjön

Årets sista mil

Har känt mig väldigt stel i vaderna sedan senaste rundan så jag gav mig ut med Pokemon Go på idag. Jag gör det ibland när jag vill sänka tempot. Med Pokemon Go på blir det lite olika stopp som sänker farten. Idag sänkte det farten väldigt mycket för jag hade för lite plats i appen och fick stanna och resa bort items flera gånger.

Efter att sprungit de första sex kilometerna i snitt långsammare än 6:30 min/km bland Pokestoppen på universitetsområdet blev jag passerad av en lång man när jag kom utmed Växjösjön. Tio meter längre fram stannade han och jag lunkade förbi. Efter 50 meter kom han och flåsade förbi mig igen. 20 meter längre fram stannade han och jag gled förbi igen. Mönstret upprepades ett par gånger. Någon gång sneglade jag på honom och tänkte hälsa eller något, men han plågade sig fram i sina intervaller med tom blick och lurar i öronen.

När jag hade ett tjugotal meter till gångbron efter simhallen hörde jag han komma flåsande bakom mig. För att slippa trängas på bron ökade jag farten lite så jag skulle hinna över före. När jag ändå hade ökat farten lite höll jag den en stund. Han kom inte ikapp den här gången. Jag konstaterade att mina vader inte längre kändes stela och firade det med att dra på lite. Sprang några hundra meter i 4:30-fart. Sen tyckte jag att sjukhuset såg mäktigt ut i kvällsmörkret och stannade för att ta ett par bilder.

När jag stannat kände jag att det gjorde ont på ovansidan av högerfoten. Jag började pilla lite med skon och märkte att tungan vikt sig. Kan man få så ont av det? Jag drog och slätade ut tungan i skon och fortsatte. Den större mannen var nästan ikapp mig igen efter detta stoppet. Batteriet i mobilen var på 8% så jag slog av Pokemon och stoppade undan mobilen. Sen började jag springa i min vanliga 5:30-fart. När jag passerat sjukhuset såg jag inte intervallmannen mer. Ökade farten lite mot slutet och avslutade med två kilometer under fem min/km.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10640 m
 • Löptid: 01:07:37 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.44 km/timme
 • Tempo: 06:21 min/km
 • puls: 150 slag/min
           är 78% av maxpuls och 68% av HRR
 • Förbränning: 700 cal
 • Stegfrekvens: 169 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén