Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

860meter backvarv, Altra King MT 1.5, Backlöpning, träningsdagbok

Idag fegade jag ur

Magen funkade inte så bra igår. Var lite bättre idag så jag hoppades på att en löprunda skulle göra det ännu bättre och gav mig ut.

Det var ganska många månader sedan jag gav mig ut för att springa när det inte kändes bra så hade inte min son velat ut är det inte säkert att det alls blivit av. Han ville springa intervaller sa han. Antagligen för att han vet att jag hatar det och att han därför trodde att det inte skulle bli något. Men, tji fick han. Jag följde med ut.

Jag hade emellertid ingen lust att pressa min mage med intervaller så när han drog iväg i maxfart lunkade jag lungt på. När han vilade fortsatte jag runt min drygt 860 meter långa slinga. När jag tog mig an varvets korta och branta uppförsbacke knöt det sig i magen. Kändes som att jag låg precis på gränsen till att magen skulle akut tömmas, men jag klarade varvet.

Passerade min son min på mitt andra varv. Mådde lika illa i magen som på det första varvet och undrade hur länge det skulle hålla. Samma historia på det tredje varvet. Eftersom det inte kollapsade hoppades jag att det skulle släppa på nästa varv. Det släppte inte. Det kändes lika illa på mitt fjärde varv. Sonen hade avslutat sina intervaller när jag gav mig ut på mitt femte varv. Känslan i magen var lika otrevlig som på det tidigare varven så jag avbröt och sprang hem för att gå på toa.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3910 m
 • Löptid: 00:23:06 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.16 km/timme
 • Tempo: 05:54 min/km
 • puls: 149 slag/min
           är 78% av maxpuls och 68% av HRR
 • Förbränning: 252 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén