naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Altra King MT 1.5, springmotcancer.se, träningsdagbok

En mil till Mikael Ljungbergs minne

Kampen mot cancer är viktig för mig och för många andra, men det finns många andra stora viktiga utmaningar att lösa i samhället. Dagens inlägg tillägnar jag ett annat perspektiv till Mikael Ljundbergs minne. Förutom att vara en av Sveriges största idrottsprofiler var Mikael Ljungberg en stor människa som engagerade sig för sina medmänniskor. Han starade bland annat – Landslaget Mot Våld och besökte barn på sjukhus. Med det växande våldet vi har i dagens samhälle saknas Mikael Ljungberg extra mycket idag femton år efter att han tog sitt eget liv. Idag väljer jag att förutom cancerrehabfonden även skänka en slant till Mikael Ljungbergs minnesfond. Fonden delar ut pris till duktiga idrottare som också är ärliga, ödmjuka och rättvisa för vi behöver fler positiva förebilder i samhället. Hade jag varit en toppidrottare hade jag verkligen velat vinna det priset för vem vill inte få pris för att vara både en bra idrottare och en bra person?

Inser ödmjukt att jag bara är en vanlig ordinär motionär som inte kan påverka så mycket här i världen. Jag kommer inte att bredda mig för att bekämpa all världens problem. Idag gör jag en liten engångsinsats till Mikael Ljungbergs minne. Vad som helst är oerhört mycket mer än ingenting. Ingen kan göra allt, men alla kan vi göra något.

Att det är bättre med något än inget var också min inställning när jag efter en veckas förkylning gav mig ut för att testa benen idag. Jag hade räknat med nån enstaka kilometer, men det gick bättre än väntat, det blev tio kilometer sprungna idag.

Tio kilometer i insamlingsjackan betyder att jag ger femtio kronor till CancerRehabfonden och idag även samma belopp till Mikael Ljungbergs minnesfond. Jag ska även köpa hans bok där intäkterna går till minnesfonden och läsa på mer om Mikaels gärningar.

Läs mer om Mikael Ljungbergs minnesfond på
https://mikaelljungberg.se/

  Löpningen i siffror

 • Distans: 10090 m
 • Löptid: 01:03:27 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.54 km/timme
 • Tempo: 06:17 min/km
 • puls: 159 slag/min
           är 83% av maxpuls och 75% av HRR
 • Förbränning: 738 cal
 • Stegfrekvens: 169 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén