Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Altra King MT 1.5, höst, träningsdagbok

Idag var jag svag

Det såg ut att vara fantastiskt höstväder så för omväxlingsskull tog jag med mig mobilen för att ta ett par kort. Eftersom jag bara skulle ta en kort morgonrunda medan barnen åt frukost hoppade jag i mina nymoddade Altra King MT för ett test. Jag bestämde mig efter skavsåret förra veckan att sprätta bort kardborrbanden, men när jag öppnade upp skorna ändrade jag plan. Kardborrbanden på Altra King ligger nedsänkt mellan två andra tygdelar i skon. Så skulle jag ta bort det blir det två skarvar på sidorna istället. När jag satt och tittade problemet såg jag att sulan hade slitigts så att den fått ett ljusare parti. Det stämde väl in med mina skavsår. När jag såg hur tjock iläggsulan är slog den mig att jag kunde modda sulan istället. Så jag tog fram kniv och sandpapper för att tunna ut sulan där jag fått skavet.

Så jag gav mig iväg i den sköna solen. Det kändes helt ok ett par hundra meter, men när jag kom in i skuggan under träden blev det kallt. Riktigt kallt faktiskt. Nattkylan låg alltså kvar inne i skogen.

Jag kände mig allmänt trött och flåsig. Efter en kilometer knappt kände jag att det tryckte i hålfoten. Fortsatte springa i normal 5:30-fart. När jag kom in i bokskogen efter tre kilometer stannade jag till ett par gånger och försökte ta lite selfies med mobilen. Tänk att jag hade glömt hur jäkla knepigt det är att ställa upp mobilen vettigt utan stativ.

Vände efter 3,5 kilometer och kände mig allmänt trött och seg. När jag blev förbicyklad av ett par damer på cykel i ett motlut tog jag lite draghjälp av dem och hängde på en bit. Det gav en fartökning till knappt 4:30. Efter det kände jag mig helt flåsig och orkeslös och föll tillbaka i min 5:30-lunk. ‘

När det var dags för sista kilometern hem försökte jag mig på att dra på för att se hur fort jag kunde tvinga fram. När jag inte kom under 4min/km slog jag av på farten. Trodde jag sprang långsammare, men jag avslutade sista kilometern på 4:30. Inte så illa för en tung trög runda.

Testet av att karva bort lite på sulorna gick bra. Inga skavsårsproblem idag, men det var bara 7 km. Får testa en dubbelt så lång runda i helgen.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 7330 m
 • Löptid: 00:39:32 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.12 km/timme
 • Tempo: 05:23 min/km
 • puls: 163 slag/min
           är 85% av maxpuls och 78% av HRR
 • Förbränning: 532 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén