naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, backintervaller, Backlöpning, Backslingan Elljusspåret, elljusspåretTeleborg, träningsdagbok

Hunting high and low

Jag har suttit och hovrat med muspekaren ovanför anmälningsknappen till Lidingöloppet ett par gånger nu, men ännu inte slagit till. Med tvivlen i skallen gav jag mig ut för att jaga backar på dagens träningspass.

Jag startade lite lugnt med min vanliga kilometer utmed sjön, men sedan tog jag den backigaste vägen jag kunde hitta upp till elljusspåret på Teleborg. Det blev en sträcka på 3,4 kilometer och 25 höjdmeter.

När jag kom in på elljusspåret sprang jag uppför den största backen och tog sedan genvägen direkt efter backens topp ner till backens fot igen. Sprang tre sådana varv. Enligt Stryd är det en stigning på 16 meter per varv. Varvet är 640 meter långt. Kändes helt ok. Funderade på att köra ett par varv till, men bestämde mig för att inte utmana ödet. Det var ett klokt beslut för på kilometern hem kände jag att höger fotvalv började kännas lite.

7 km med så mycket backe jag kan hitta och ett tempo på snitt 5:11 känns stabilt, men lidingö är mer än fyra såna rundor. Ska jag, eller ska jag inte?

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6930 m
 • Löptid: 00:35:58 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.56 km/timme
 • Tempo: 05:11 min/km
 • puls: 158 slag/min
           är 82% av maxpuls och 74% av HRR
 • Förbränning: 453 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén