naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Altra Vanish-R, Hetta, sommar, springmotcancer, SpringmotcancerKläder2019, träningsdagbok, Växjösjön

Het kvällsrunda i rött

Väntade ut hettan för att springa på kvällen idag, men det var ändå 25 grader när jag gav mig iväg 20:30. Mina nya fina röda kläder blev dyblöta av svett.

När man har nya fina kläder vill man synas. Valde att springa runt Växjösjön idag. När jag kom till sjön efter två kilometers transportlöpning kände jag för att testa om jag kunde springa lite snabbare än vanligt de cirka 4,5 km runt sjön. Siktade på 4:30 min/km. Första kilometern gick det bra – 4:35, men sen lyckades jag inte. Tyckte det flöt på bra, men när jag sneglade på klockan visade den 4:50 så då ökade jag. Tog mig ner till 4:30, men sen när jag slappnade av så dippade jag igen. Så höll jag på runt sjön. Snittet landade på 4:46, alltså samma fart som jag höll de 9km i Borgholm. Lite förvånande. Också lite förvånande att pulsen inte sjönk men under den stillsamma löpningen hem. Temposänkning från 4:40 till 6:00 sänkte bara pulsen från 172 bpm till 158bpm ungefär.

Idag har jag försökt ta reda på hur man kodar en app till en Garmin Forerunner. Installerade alla programmeringsmiljöer och testade runt lite. Inte så bra exempel och tydliga tutorials som jag hoppats på så det kommer nog att ta en hel del tid att få till en Springmotcancerapp. Om någon kan detta och vill hjälpa till så är ni välkomna. Kommer att sätta upp ett projekt i Github.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 8340 m
 • Löptid: 00:43:25 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.53 km/timme
 • Tempo: 05:12 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 559 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén