naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, Altra King MT 1.5, Bokhultet, morgonpass, träningsdagbok

En handfull med grus

Dagens klickbaitiga rubrik är så klart en blinkning till filmen – For a handfull of dollars? En västernfilm med Clintan från tiden då filmer tilläts ha ett lite stillsammare tempo.

Idag vaknade jag upp med stumma vader och kände mig lätt seg. Såg paketen med Dextro Energy Sport. Blev väldigt sugen på att prova vad de smakade. Efter att knaprat i mig ett par tabletter utan att kunna definiera smaken kände jag att det kunde vara läge för en stillsam morgonrunda och njuta av det svala vädret efter regnet.

Skippade ryggsäck och kamera och satte iväg i utmed sjön med sikte på bokskogen. Det var tio grader och blåste lätt. Små droppar blåste mot mig och på andra sidan sjön syntes tydligt att det spöregnade. Kände inte direkt för att springa i ett ösregn, men det var bara att fortsätta och hoppas att det inte gå åt ett annat håll.

Benen var som väntat tunga. Det störde mig inte, men efter den första kilometern kändes det lite obehagligt i höger hålfot. Vågade jag fortsätta eller skulle jag vara smart och avbryta? Ähh, va fan några kilometer till kan inte spela nån roll tänkte jag och fortsatte. Under den följande kilometern pendlade jag mellan att tänka “jo, det känns nog mer, det här är inte bra” eller att tänka “ähh, det är inte, du bara inbillar dig för att du haft problem”. Strax efter jag passerat två kilometer bröts mina tankar av att jag fick ont i vänster bröst. Oväntat och obehagligt. Kändes som en ring runt hela bröstmuskeln. Kom in i bokskogen och försökte slappna av och njuta av en helt fräsh skog i sin prakt efter sommarregnet, men bröstsmärtan skar igenom och förstörde upplevelsen. Vad fan kunde det vara?

Vände hem efter tre kilometer. En kilometer senare försvann bröstsmärtan och efter fem kilometer kändes inte vaderna heller stela. Kroppen kändes fin och då uppmärksammade jag att det kändes grusigt i skorna. När jag avslutade rundan och tog av mig skorna skakade jag ut gruset ur skorna och fick ihop inte bara ett eller två enstaka gruskorn utan faktiskt en mindre hög i handen. Jag har fått skaka ut lite småsten ur mina Altra King tidigare, men det här var en klart rekord. Fattar inte varför just de här skorna blir så fulla med grus. Trodde att trailskor skulle vara bättre på att hålla skräp ute än vanliga skor, men det kanske är tvärtom?

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6670 m
 • Löptid: 00:38:43 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.34 km/timme
 • Tempo: 05:48 min/km
 • puls: 145 slag/min
           är 76% av maxpuls och 65% av HRR
 • Förbränning: 571 cal
 • Stegfrekvens: 171 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén