Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

2 mil, Altra King MT 1.5, Bergundasjöarna runt 21km, CancerRehabFonden, Distans, Grupplöpning, morgonpass, sällskapslöpning, Södra Bergundasjön runt, springmotcancer, trailrunning, träningsdagbok, Växjö Ultra

21 km fantastisk vacker morgonrunda

Att stiga upp och springa i ottan är inte riktigt min grej, men idag så här i början på semestern passade det fint att hänga på Ultragänget.

Andy hade annonserat ut i Facebookgruppen att det skulle springas runt Bergundasjöarna. Jag har inte sprungit nåt långpass sen efter Stockholm Marathon, men eftersom det är lätt att vika av på mitten tyckte jag det kunde passa att hänga med dit i alla fall och sen vika hem. Tolv km skulle kunna bli ett lagom pass.

Vaknade helt av mig själv 05.10 (antagligen beroende på att jag somnade tidigt mitt i damfotbollen igår) och gjorde mig redo. Tog med mig 360kameran för att dokumentera den vackra runda nu när vädret såg ut att bli fint.

Gänget kom springande nere vid sjön som planerat och så började vi springa. Det var nya ansikten för mig så jag pratade med dem om varför de springer och så. Kommer att lägga upp en video på detta längre fram, men det kommer att ta lite tid, jag har ju fortfarande inte hunnit få ihop Stockholmsvideon.

Det var fantastisk fint löpväder och allt kändes bra när vi kom till delningspunkten mellan sjöarna efter sju kilometer så jag bestämde mig för att haka på och springa resten av rundan med gänget också. Vi sprang på i cirka 6 min/km med enstaka små stopp för kisspauser eller när jag behövde byta batteri. För Kajsa som var med idag så blev det personligt rekord i distans när vi passerade 17km. Grattis, alltid roligt när något överträffar sig själv. Vid sjutton km lämnade jag gruppen för att springa hemåt. Jag kände mig lite trött nu och höger knä började kännas lite matt så jag bestämde mig för att öka lite sista biten. Blev två km i 5:30 och den sista på fem blankt.

Så här framför datorn efter rund konstaterar jag att foten känns ok. Inte helt obesvärad, men inte värre än efter mina korta rundor på senaste tiden. Ett positivt besked. Fortsätter med att pitcha in till CancerRehabFonden idag. Så det blir alltså 105 kronor till dem nu.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 20720 m
 • Löptid: 02:05:57 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.87 km/timme
 • Tempo: 06:04 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 1560 cal
 • Stegfrekvens: 158 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén