naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Insta360 One X, Södra bergundasjön 11,5km, träningsdagbok, Vibram FiveFingers Speed

Löpning med 360-kamera

Idag gav jag mig ut i fantastiskt solsken och 20 graders solsken med min Insta360 One X i handen på min favoritlöprunda. Se videon och upplev mitt åttionde varv runt Södra Bergundasjön.

Laddade löparvästen med en flaska vatten i ena fickan och Inst360n i den andra. När jag kom ner till sjön slog jag på klockan och kameran och började springa. Efter ett tag märkte jag att kameran hade slocknat. Hade den alls spelat in? Vad hade hänt? Insta360n har en pytteliten LCD som är omöjlig att läsa när man springer. Det är faktiskt svår att läsa när m an står still i solen. Efter lite klickande slog jag på den igen, såg att den spelade in och började springa.

Fundersam över om den skulle stoppa igen så stoppade jag själv och gjorde nya klipp med ett par minuters intervall. Vid två kilometer sprang jag med armen rakt upp i luften för att se om jag skulle kunna få till en “run the world” sekvens. Sen fortsatte jag springa som vanligt igen. Det är förvånansvärt lite besvär att springa med kameran fast jag håller den i handen och inte kan pendla normalt med den armen.

Efter halva rundan såg jag ett par män som cyklade framför mig. Det gav upphov till ungefär en kilometers fartlek för att se om jag kunde följa dem. Det kunde jag för de höll bara cirka fyra min/km. Men det var för varmt för att hålla på att jaga och jag hade bestämt mig för att ta det soft idag. Så sen lugnade jag ner mig och gjorde resten av varvet i min vanliga 5:30fart.

När jag kom hem började jag redigera videon. Det tar en hel del tid att redigera video, men jag tycker att 360inspelningar är snabbare att redigera än vanlig film för det är nästan aldrig som det inte går att hitta en ok vinkel. I vanlig film har man ju bara en vinkel och är den dålig är hela sekvensen kass. Bortsett från displayen är jag väldigt nöjd med att jag bytte till en 360kamera. Den stabiliserar filmen riktigt bra och det är så skönt att bara slå på den och springa utan att behöva bry sig om att peka den mot vad man vill se. Nu funderar jag lite på om jag kan hitta på nåt bra sätt att montera den på kroppen så jag inte behöver hålla den hela tiden.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11460 m
 • Löptid: 01:02:48 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.95 km/timme
 • Tempo: 05:28 min/km
 • puls: 162 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 847 cal
 • Stegfrekvens: 172 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén