naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

6 km Bokhultet ToR, känsla = normal, owayo, springmotcancer.se, vår, Vibram Fivefinger Sprint

Äntligen väder för hela outfiten!

Jag tycker det är rätt svårt att hitta tights som passar mig. Hittils är det bara 2XU som jag är helt nöjd med. Vill hemskt gärna att mina snygga Ambassadörstights från Owayo ska vara bra och idag var det äntligen väder för ett test.

Så jag gav mig ut och drog också med mig min kära hustrun för att få hjälp att ta ett par selfies. Jag ville gärna se hur hela stället ser ut. Sprang ett par korta sprintar fram och tillbaka framför henne för bildernas skulle och sedan sprang jag min vanliga sexkilometersrunda.

Hade problem med högerkulan och fick gräva lite i tightsen för att få rättning på det. Det är ett problem som jag har ibland med alla möjliga plagg så det behöver inte vara tightsens fel, men det kan inte heller uteslutas. I övrigt tyckte jag tightsen satt bra. De spänner inte in musklerna som mina 2XU för det här är inte en kompressionsmodell. Om det är bra eller dåligt återstå att se. Jag vet inte om jag tror så mycket på kompressionseffekten.

Kände mig lite mellanseg idag, men höll 5:22 i snitt och med 153 i snittpuls får jag nog vara nöjd. Det är nog faktiskt rätt bra form och det är ju väntat med den här finfina träningsmånaden med över 100 km på kontot. Ser fram emot att avsluta månaden med mitt insamlingspass runt Växjösjön på söndag. Har försökt göra lite reklam i olika forum för att få fler att vara med och samla in till cancerfonden då.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 6380 m
 • Löptid: 00:34:18 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.16 km/timme
 • Tempo: 05:22 min/km
 • puls: 153 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 465 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén