naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Joe Nimble Softtoes, Snötippen ToR 4km, Stela vader, träningsdagbok, träningsvärk

100 kilometer löpning i mars!

Benen har varit sega sen lördagens tvåmilsrunda. Vaderna har stramat och det har känts lite som på gränsen till benhinneinflammation utmed utsidorna på skenbenen. Så jag skippade löpning både i söndags och igår, men jag noterade sist att jag sprungit 97 km dem här månaden. En kort runda till så skulle jag gå upp på tresiffrig träningsdos för första gången. Nyss gav jag mig ut på rundan för att fixa det.

Eftersom det var nollgradigt och benen kändes sega tog jag både mysbyxor, jacka, vantar och mössa när jag gav mig iväg. Vaderna kändes som öm tung deg från första steget så jag bestämde mig för att bara glida fram ett par kilometer och sen vända hem. Vände jag vid två km skulle hundringen vara fixad.

Tittade på löparklockan efter några hundra meters avslappnad löpning och noterade 4:50 min/km. Blev smått chockade över det, slog om till totalsnittstid och fortsatte. Efter femhundra meter låg snittet fortfarande under fem. Vaderna var möra, men annars kändes det bra så jag fortsatte utan att ändra på något. Till min stora förvåning visade det sig att jag mer eller mindre höll farten hela rundan idag. Fyra kilometer på några sekunder över 20 minuter var ett mycket bättre resultat än vad det kändes i vaderna. Nu får det bli lite vadmassagerulle och sen ska jag titta på Sverige spela fotboll mot Norge tror jag.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 4020 m
 • Löptid: 00:20:17 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.89 km/timme
 • Tempo: 05:02 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 282 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén