Spring mot cancer

Steg för steg, en löpares kamp mot cancer

Dji Osmo Pocket, elljusspåretTeleborg, fartlek, känsla = normal, sällskapslöpning, Tage, träningsdagbok

Kameratest i mörkret

Femtonåringen ville ut och springa. Det passade bra för jag har haft rejäl huvudvärk hela eftermiddagen och det var läge att springa också.

Vi gav oss iväg i mörkret efter kvällsmaten så jag passade på att ta med Dji Osmon Pocketen för att se hur den skulle klara av att hantera mörker och gatlysen. Som väntat gav det en del brus, men allt som oftast hittade den skärpan och hängde med bra i svängarna. Stabiliteten upplevde jag som varken bättre eller sämre än i dagsljus. Den som vill se mer kan se videon längre ner i inlägget. För att inte söva tittarna totalt så speedade jag upp det mesta av filmen tio gånger.

Själv löprundan blev en kort historia på 3,8 kilometer i fart under 6 min/km i snitt. Med tanke på hur sällan femtonåringen springer tycker jag ändå att det var väldigt bra. Han sprang som bäst när han fick sina ryck och skulle springa rusher under fyra min/km i ett par backar. Då såg det mer naturligt ut i steget än i min långlunk.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 3800 m
 • Löptid: 00:22:47 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.01 km/timme
 • Tempo: 05:59 min/km
 • puls: 152 slag/min
           är 79% av maxpuls och 70% av HRR
 • Förbränning: 282 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén