naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Grupplöpning, sällskapslöpning, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

Sällskap på favoritrundan

Efter några meddelanden med Rasyad bestämde vi att springa ett varv runt Bergundasjön tillsammans ikväll. Han ville testa mina Inov8 Trailroc 235 så därför startade vi hemma hos mig. Niklas och Ruben hängde också på. Så den här gången fick jag för ovanlighetens skull sällskap runt sjön.

Finns inte så mycket att säga om dagens runda förutom att det var trevlig med lite sällskap och jag kände mig lite allmänt seg. Har lite tandvärk och det brukar ofta vara en slags förvarning om förkylning. Hoppas inte den slår till utan hoppar över mig. Just nu händer det rent av lite för mycket positiva saker. Fick till exempel en inbjudan till Regensburg Marathon från min klädsponsor Owayo. Tyvärr är det exakt samma dag som Stockholm Marathon och det har jag siktat in mig på så jag lutar fortfarande åt Stockholm även om Tyskland skulle vara en cool tripp.

Inte hål, inte sår, men rejält rött och sved en del vid kallingkanten.

Jo, en sak är värt att notera. Idag sprang jag i vanliga mysbyxor och Björn Borg kallingar. Det gav upphov till en del skavsår mellan låren. Det har jag inte upplevt med BN3TH-kallingarna så de är bättre än vanliga kallingar. Frågan är nu bara om de är tillräckligt bra för att klara en hel eller i alla fall halv mara.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11370 m
 • Löptid: 01:06:21 tim/min/sek
 • Hastighet: 10.28 km/timme
 • Tempo: 05:50 min/km
 • puls: 154 slag/min
           är 80% av maxpuls och 71% av HRR
 • Förbränning: 854 cal
 • Stegfrekvens: 173 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén