naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Dji Osmo Pocket, Grupplöpning, Joe Nimble Softtoes, känsla = normal, långpass, springmotcancer.se, träningsdagbok, Växjö löparklubb

En positiv runda på många sätt

Glad tok!

Igår gick det astungt på min runda. Var lite tveksam till att springa idag, men Rashad sprang 33 km igår och Kimmen 64 km. Skulle de springa med klubben idag så borde jag det med. Dessutom behövde jag testa Osmo-kameran mera, så jag drog iväg till klubbens långpass.

Snön hängde i luften och tempen låg runt nollan, men det var cirka 20 personer som hade slutit upp vid hallen. Efter sedvanlig indelning i olika fartgrupper bar det iväg. Jag valde att lägga mig i den långsammaste gruppen. Sprang bredvid Rashad och Svizze som sprang med barnvagn. Fipplade med kameran, men fick inte alls till det. Jag hade ställt den på ISO 800 hemma via mobilen och nu var allt helt överexponerat och knallvitt. När snön började falla plockade jag undan kameran.

Efter ett par kilometers löpning började jag falla in i rytmen och det kändes inte lika tungt som igår. Vilket så klart också berodde på att dagens fart var strax över sex minuter och jag gick ut i 5:20 igår.

När jag kände mig säker på att det inte kom nån mer snö eller regndroppar tog jag fram kameran igen för att se om jag kunde ändra ISOn och få till en vettig bild. Hittade ett sätt att ställa ner ISOn till 100 och kunde se bild igen. Så jag började filma lite när vi sprang på en traildel. Eftersom jag inte fick några bra bilder igår fokuserade jag på att försöka hålla kameran så still som möjligt.

Ju längre rundan gick desto piggare kände jag mig idag. Det kanske ligger något i att vi är flockdjur som springer bättre tillsammans. I synnerhet när man inte springer jättefort känns det som att jag får extra energi av att kunna avancera fram i fältet vid behov. Motsvarande längd på rundan ensam känns oftast trögare även i låg fart.

När jag kom hem summerade jag in 15 km till i träningsdagboken och swischade in 75 kr till i insamlingen http://naturligasteg.se/springmotcancer/ därmed är insamlingen uppe i 3060 kronor. Det är dyrt att vara i form, men det får det vara värt. Swischade även in 100 kronor till en insamling som andra löpare gjorde till bröstcancerfonden igår när de sprang 6timmars i Skövde.

Förutom att testa min Dji Osmo så testade jag även BN3TH-kallingarna under mina 2xu långa tights idag. Det gick bra, inga skav eller obekvämheter under dagens en och en halv timmes löpning. Det verkar minsann som att de kanske kan klara en halvmara. Sprang dagens pass i mina Joe Nimble Softtoes. Även det gick bra och det är därmed den längsta rundan i de skorna utan problem. Wow, kan jag ha hittat ett par icke tåskor som jag kan springa långt i? Verkar som att bitarna faller på plats nu. Härligt.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 14980 m
 • Löptid: 01:32:38 tim/min/sek
 • Hastighet: 9.7 km/timme
 • Tempo: 06:11 min/km
 • puls: 156 slag/min
           är 81% av maxpuls och 73% av HRR
 • Förbränning: 1133 cal
 • Stegfrekvens: 170 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén