naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

1 mil, Gore Mythos tights, känsla = normal, Södra bergundasjön 11,5km, Södra Bergundasjön runt, träningsdagbok, Vibram Fivefingers Bikila LS

En normal lördagselva

Enligt mina anteckningar sprang jag nyss runt Södra Bergundasjön för 74:e gången. Varvet är lite drygt 11 kilometer. En härlig runda som bjuder på varierad löpning med på grusväg och med inslag av stigar om man så vill.

Detta är den rundan jag sprungit allra mest av alla, men det har inte blivit så många gånger de senaste åren pga sjukdom och svag form. Jag har kämpat mig runt ett par gånger, men det har inte varit den där vanliga lördagsavkopplingen som jag brukade ha. Idag sprang jag igen och det kändes ganska normalt.

Jag hade lite tur med underlaget. Första 9 kilometerna var torra och isfria. Det var först under de sista två det dök upp lite is och en hel del blött geggig väg som gick in mellan tårna. Två kilometer kan jag frysa om fötterna, det hade varit mycket värre om det hänt i början.

Eftersom jag sprang en fyra på 19 tidigare i veckan så startade jag i femtempo idag. Det var lite väl tufft så under resten av rundan gick jag på känn. Loggen visar att den långsammaste kilometern gick på 5:40, men att tre sträckor gick på cirka 5:10. Milen gick på 53:06. Inte kanonbra, men helt ok under förutsättningarna. Med jämnare tempo och lite pepp hade jag nog kunnat kapa en minut eller två på det idag.

Konditionsmässigt känns läget alltså under kontroll så jag hade kunnat fixa göteborgsvarvet utan större problem nu. Hade jag bara kunna lösa boendet hade jag bokat in mig rakt av. När det gäller Gävle halvmara är det precis tvärtom. Där har jag löst boendet, men det går inte att boka resa dit med SJ än pga “banarbete” och den arrangerande löparklubbens har inte svarat på min fråga om vilken klass man ska anmäla sig till om man vill springa i ca 5:30tempo. Om någon har erfarenhet av Gävles klassindelning så skriv gärna en kommentar.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 11220 m
 • Löptid: 00:59:25 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.33 km/timme
 • Tempo: 05:17 min/km
 • puls: 161 slag/min
           är 84% av maxpuls och 77% av HRR
 • Förbränning: 812 cal
 • Stegfrekvens: 177 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén