naturligasteg

Steg för steg, krona för krona, en löpares kamp mot cancer

Joe Nimble Softtoes, slask, träningsdagbok, vinter

Värsta tänkbara slasket

Nu när jag har kommit igång med löpningen bra i januari och har många planer för året måste jag hålla i. En jämn träningsnivå är viktigt, men det tar emot när det är nollgradigt och fullt med snöslask och isfläckar.

Stod över att springa igår för jag hoppades på bättre förutsättningar idag så nu hade jag inte lyxen att stå över igen. Ut i slasket helt enkelt. Tur att jag har mina skor från JoeNimble. De ska vara avvisande mot väta. Så upp till bevis idag.

Sprang 5,6 km på cykelvägar fulla av vatten och snöslask och det gick riktigt bra. Kände inte vattnet rinna genom skorna någon gång. Imponerande bra faktiskt. Har haft lite småkänning i höger knä senaste veckan, men det kändes inte av under dagens runda. Sprang lite väl mycket på inspiration i januari. Dags att lägga band på mig och hålla en något lugnare nivå den här månaden. Jag har nog fortfarande mycket styrka jag behöver bygga upp.

  Löpningen i siffror

 • Distans: 5660 m
 • Löptid: 00:30:46 tim/min/sek
 • Hastighet: 11.04 km/timme
 • Tempo: 05:26 min/km
 • puls: 160 slag/min
           är 83% av maxpuls och 76% av HRR
 • Förbränning: 420 cal
 • Stegfrekvens: 174 steg/min

Kommentera

Tema av Anders Norén